Politika privatnosti

1. Osnovne informacije

Svrha pravila o privatnosti je upoznati kupce ili posjetitelje web stranice www.puressentiel.hr sa svrhom, metodama i osnovama obrade osobnih podataka tvrtke SABEX d.o.o., Cebini 28, 10 010 Zagreb, Hrvatska, telefonski broj +385 1 6609 016, e-mail info@sabex-international.com (u daljnjem tekstu: tvrtka, SABEX ili davatelj).

Budući da davatelj cijeni vašu privatnost, pažljivo pratimo zaštitu osobnih podataka.
Politika privatnosti davatelja usluge je podložna je promjenama i / ili izmjenama u bilo kojem trenutku bez prethodne najave. Korištenjem web stranice davatelja usluga nakon promjene ili dopune, pojedinac potvrđuje da se slaže s izmjenama i dopunama.

Pravila o privatnosti odnose se na postupanje s podacima koje davatelj dobiva od vas kad posjetite i koristite web stranice u vlasništvu SABEX d.o.o. ili im ih dostavite na bilo koji drugi način (tijekom kupnje telefonom ili e-poštom).

Sve naše aktivnosti su u skladu s:

 • Europskim zakonodavstvom (Uredba (EU) 2016/697 o zaštiti pojedinaca u pogledu obrade osobnih podataka i protoka takvih podataka) (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR) i konvencije Vijeća Europe (ETS br. 108, ETS br. 181, ETS br. 185, ETS br. 189))
 • nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o elektroničkoj trgovini na tržištu)

Službenik za zaštitu osobnih podataka
U svim slučajevima obrade vaših osobnih podataka, naš službenik za zaštitu osobnih podataka stoji vam na raspolaganju.

Povjerenika možete kontaktirati telefonom +385 1 6609016, e-mailom: info@sabex-international.com ili poštom na adresu: SABEX d.o.o., Cebini 28, 10 010 Zagreb.

2. Prikupljanje osobnih podataka

Osobni podaci su podaci koji vas identificiraju kao zasebnu ili prepoznatljivu osobu. Pojedinca je moguće prepoznati kad se on može identificirati izravno ili neizravno, posebno unošenjem identifikatora poput imena, identifikacijskog broja, informacije o lokaciji, web identifikatora ili navođenjem jednog ili više čimbenika specifičnih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet. Davatelj prikuplja različite vrste korisničkih podataka, kao što su korisničko ime, kontaktne informacije i ostale informacije.

Web stranica davatelja omogućava korisniku da prati koje stavke pregledavaju na web mjestu i kroz koji uređaj. Podaci nam omogućuju stvaranje ponuda koje su korisniku bliske i zanimljive.

Davatelj prikuplja sljedeće osobne podatke u skladu s dolje definiranim ciljevima ove politike o privatnosti:

 • identifikacijski podaci (ime i prezime, adresa prebivališta, datum rođenja, matični broj ako je korisnik pravna osoba);
 • podaci za kontakt i informacije o vašoj komunikaciji s operatorom (adresa e-pošte, telefonski broj, datum, vrijeme i sadržaj komunikacije putem e-pošte, adresa za dostavu i adresa fakture);
 • korisničke postavke (podaci o korisničkim računima, posebno adrese za dostavu, prikupljeni bodovi lojalnosti, popisi za kupovinu, popis favorita, ocjene i komentari na stavke i usluge);
 • kanal i kampanja – način stjecanja člana ili izvora preko kojeg je korisnik došao u kontakt s upraviteljem (web stranica i reklamna kampanja ili kampanja, pozivni centar);
 • podaci o korisnikovim web navikama (datumi i vrijeme posjeta web mjestu, posjećene stranice ili URL-ovi, vrijeme provedeno na svakoj stranici, broj posjećenih stranica, ukupno vrijeme posjeta web mjestu, postavke napravljene na web mjestu) i podaci o upotrebi primljenih poruka ( e-mail, SMS) davatelja usluge;
 • podaci iz obrazaca koje je korisnik dobrovoljno ispunio (npr. U kontekstu anketa ili zahtjeva za uzorcima);
 • ostale podatke koje korisnik dobrovoljno pruža pružatelju na zahtjev za određene usluge koje zahtijevaju te podatke.

Davatelj ne prikuplja ili obrađuje vaše osobne podatke, osim kada to dopuštate ili pristajete na njih, prilikom naručivanja proizvoda ili usluga, kada se pretplatite na primanje vijesti, sudjelovanja u nagradnom natječaju itd.

3. Svrha obrade podataka

Davatelj prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke na sljedećim pravnim osnovama:

 • pravo i ugovorni odnosi,
 • legitimni interes i
 • pristanak pojedinca.
 3.1. Obrada zakonskih i ugovornih odnosa

U slučaju da je davanje osobnih podataka ugovorna obveza, obveza potrebna za zaključivanje i izvršenje ugovora s pružateljem usluga ili zakonska obveza, morate dati osobne podatke.

U slučaju da ne pružite osobne podatke, ne možete sklopiti ugovor s pružateljem usluga, niti pružatelj usluga može pružiti usluge ili isporučiti proizvode prema ugovoru, jer nema potrebne podatke za obavljanje ugovora.

Svrha obrade Obrazloženje
Izravno informiranje kupaca o posebnim ponudama, popustima i drugom sadržaju putem e-pošte ili SMS-a Sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, informiramo kupce o našim proizvodima, uslugama i sadržajima. Kupac može u bilo kojem trenutku zatražiti prekid takve komunikacije i obradu osobnih podataka.
Kupac može u bilo kojem trenutku prekinuti takvu komunikaciju putem veze za odjavu u primljenim porukama ili pismenim zahtjevom na adresu e-pošte info@sabex-international.com
3.2. Obrada podataka na temelju legitimnog interesa

Davatelj također može obrađivati podatke na temelju legitimnog interesa kojeg slijedi pružatelj usluge, osim ako takvi interesi nadmašuju interese ili osnovna prava i slobode subjekta podataka, koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka. U slučaju korištenja legitimnog interesa, davatelj uvijek provodi procjenu u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Svrha obrade Obrazloženje
Izravna obavijest o posebnim ponudama, popustima i drugom sadržaju putem telefonskih poziva i uobičajene pošte. Na temelju našeg legitimnog interesa povremeno informiramo kupce o našim proizvodima, uslugama, popustima i sadržaju također i telefonskim pozivima i redovnom poštom.
Korištenje Facebook alata za oglašavanje Facebook Platform

Na temelju našeg legitimnog interesa za internetsko oglašavanje, također koristimo uslugu Facebook platforme, bilo kao dio provedbe osnovne personalizirane komunikacije temeljene, bilo kao dio dobivene suglasnosti za komunikaciju s personaliziranim ponudama i sadržajem na temelju profila korisnika.

Ova usluga funkcionira na sljedeći način:

a) Vašu e-mail adresu koju smo dobili od vas tijekom vaše kupovine ili dobrovoljnog unosa prenosimo na Facebook.
b) Facebook uspoređuje vašu e-mail adresu i njenu korisničku bazu i određuje jeste li korisnik Facebooka.
c) Ako niste korisnik Facebooka, onda se s vašom e-mail adresom ništa ne događa i Facebook s njom ne obavlja nikakve aktivnosti.
d) Međutim, ako ste korisnik Facebooka, Facebook će vas dodati na novo stvoreni popis prilagođenih publika koji će nam samo i izričito omogućiti prikazivanje prilagođenih oglasa ovoj grupi korisnika na Facebooku.
e) Na temelju toga možemo vam prikazati više ciljane i prilagođene oglase na Facebooku i, iznad svega, dodatne popuste.

3.3. Obrađuje se na temelju vašeg pristanka

Davatelj prikuplja i obrađuje (koristi) vaše osobne podatke i za sljedeće svrhe, kada date svoj pristanak:

 • osiguravanje pristupa i upotrebe internetskog računa kod davatelja i internetske trgovine i iz tehničkih razloga administracije na web mjestu davatelja usluga,
 • osiguravanje da možete pristupiti određenim informacijama koje su vam dostupne na web mjestu davatelja usluga i na mrežnom računu / profilu vašeg davatelja usluga;
 • slanje komercijalnih ponuda i ostalog sadržaja putem e-maila, SMS-a, uobičajene pošte ili telefonskih poziva, kada za to nema druge osnove i vi ste na to pristali; sve druge svrhe za koje izričito pristajete na suradnju s davateljem usluga.
 3.4. Kreiranje profila korisnika zasnovano na pristanku

Na temelju vašeg pristanka, pružatelj također obavlja prilagođenu komunikaciju, koja se odvija putem različitih komunikacijskih kanala (putem e-pošte, SMS-a, telefonskih poziva, pošte, obavijesti putem preglednika, informacija na web mjestu, društvenim mrežama). Budući da vam želimo ponuditi najbolje moguće ponude i sadržaje prilagođene točno vašim potrebama, dizajniramo vaš profil uz vaš pristanak, što je osnova za prilagođenu komunikaciju.

Za to možemo koristiti sljedeće podatke:

Demografske kategorije (spol, datum rođenja ili starost, adresa).

Vaši odgovori (otvaranje poruke, klikanje na link, kupovina) na različite poruke koje vam šaljemo. Na temelju ovog korisničkog profila, to može ovisiti o tome koji sadržaj i ponude dobivate od nas: koje ćemo proizvode i sadržaje predstaviti, koji bi vas mogli najviše zanimati, te koliko često ćemo vam slati poruke i putem kojih komunikacijskih kanala.

4. Čuvanje osobnih podataka

Davatelj će vaše osobne podatke pohranjivati ​​samo onoliko dugo koliko je potrebno da bi se postigla svrha u kojoj su se osobni podaci prikupljali i dalje obrađivali (npr. Kako bi osigurao da vaš internetski račun i davanje usluga on-line pružatelja usluga koriste i njegovu upotrebu, za davateljeve usluge ispunjavati svoje narudžbe, provjeriti plaćanja i ispuniti druge obveze davatelja usluga i / ili svoje obveze, kako biste osigurali da pristupite određenim dostupnim informacijama, da biste osigurali da možete koristiti pogodnosti web stranice, poslati e-mail vijesti itd.).

One osobne podatke koje davatelj obrađuje na temelju zakona davatelj čuva u razdoblju propisanom zakonom. One osobne podatke koje davatelj obrađuje na temelju osobnog pristanka pojedinca ili na legitimnom interesu, davatelj čuva trajno, sve dok opoziv te suglasnosti ne odbije od strane pojedinca ili. zahtjeva za prekid obrade. Davatelj briše takve podatke prije otkazivanja samo kad je već postignuta svrha obrade osobnih podataka. Na kraju razdoblja zadržavanja kontrolor učinkovito i trajno briše ili anonimizira osobne podatke tako da se više ne mogu povezati s određenom osobom.

5. Sloboda izbora

Podatke koje dajete o sebi kontrolirate vi. Ako odlučite da ne date svoje podatke davatelju usluga, tada nećete moći pristupiti određenim mjestima ili funkcijama na web mjestu. Pojedinci koji se žele odjaviti iz e-newslettera, trebali bi nas obavijestiti na e-mail adresu info@sabex-international.com.

6. Automatsko snimanje podataka (neosobni podaci)

Kad god pristupite web mjestu, opći, neosobni podaci (broj posjeta, prosječno vrijeme posjete web mjestu, posjećene stranice) automatski se bilježe (ne kao dio aplikacije). Te podatke koristimo za mjerenje atraktivnosti naše web stranice i za poboljšanje sadržaja i upotrebljivosti. Vaši podaci ne podliježu daljnjoj obradi i ne prosljeđuju se trećoj strani.

7. Kolačići

Kolačići su neupadljive datoteke koje se privremeno spremaju na vaš tvrdi disk i omogućavaju davatelju da prepozna vaše računalo sljedeći put kada posjetite web mjesto. Davatelj koristi kolačiće samo za prikupljanje podataka o korištenju web mjesta i za optimizaciju svojih aktivnosti oglašavanja na mreži. Oglašivački kolačići nadziraju upotrebu pojedinca na web mjestu davatelja usluga, osim ako pojedinac ne pristane na upotrebu kolačića na web mjestu.

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima: http://www.allaboutcookies.org/ i http://www.youronlinechoices.eu/.

8. Sigurnost

Davatelj ulaže velike napore kako bi osigurao sigurnost osobnih podataka. Vaši podaci su u svakom trenutku zaštićeni od gubitka, uništavanja, krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja.

9. Pristanak maloljetnih osoba u vezi s uslugama informacijskog društva

Maloljetnici mlađi od 13 godina ne smiju davati nikakve osobne podatke na web mjestu ili na drugi način bez odobrenja (pristanka ili odobrenja) nositelja roditeljske odgovornosti za dijete (jednog od roditelja ili staratelja). Davatelj nikada neće svjesno prikupljati osobne podatke od maloljetnih osoba (mlađe od 13 godina), niti ih koristiti na bilo koji način ili ih otkriti neovlaštenom trećem licu bez odobrenja nositelja roditeljske odgovornosti za dijete. To ne dovodi u pitanje opće ugovorno pravo država članica, poput pravila o valjanosti, formulaciji ili učinku ugovora koji se odnose na dijete. Uzimajući u obzir dostupnu tehnologiju, davatelj će u takvim slučajevima uložiti razumne napore kako bi provjerio je li nositelj roditeljske odgovornosti za dijete dao pristanak.

10. Pojedinačna prava u vezi s obradom podataka

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s našom politikom privatnosti ili obradom vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati bez oklijevanja. Povjerenika možete kontaktirati telefonom +385 1 6609016, e-mailom: info@sabex-international.com ili poštom na adresu: SABEX d.o.o., Cebini 28, 10 010 Zagreb. Na vaš zahtjev obavijestit ćemo vas pismenim putem i u skladu s propisima.

Da biste osigurali poštenu i transparentnu obradu podataka, vi kao pojedinac imate sljedeća prava prema propisima:

Pravo na opoziv suglasnosti: Ako ste kao pojedinac pristali na obradu vaših osobnih podataka, imate pravo opozvati svoj pristanak u bilo kojem trenutku, ne dovodeći u pitanje zakonitost obrade podataka koja je izvršena prije opoziva. Opoziv pristanka na obradu osobnih podataka nema negativne posljedice ili sankcije za pojedinca. Međutim, nakon što je opozvao pristanak na obradu osobnih podataka, kontrolor više neće moći pružiti pojedincu jednu ili više svojih usluga u slučaju usluga koje se ne mogu pružiti bez osobnih podataka (npr. Bodovi lojalnosti ili personalizirane informacije);

Pravo pristupa osobnim podacima: kao pojedinac, imate pravo dobiti od davatelja (kontrolora osobnih podataka) potvrdu da li se osobni podaci obrađuju u odnosu na vas i, ako je primjenjivo, pristup osobnim podacima i određenim podacima (u svrhe obrade, vrste osobnih podataka, o korisnicima, o rokovima zadržavanja ili kriterijima za utvrđivanje razdoblja, o postojanju prava na ispravljanje ili brisanje podataka, na pravo ograničenja i prigovora obradi i na pravo žalbe nadzornom tijelu, izvor podataka ako vi, o postojanju automatiziranog donošenja odluka, uključujući profiliranje, razloga i važnosti i posljedica takve obrade za vas i drugih podataka u skladu s člankom 15. GDPR-a);

Pravo na ispravljanje osobnih podataka: Kao pojedinac, imate pravo davatelju usluge ispraviti netočne osobne podatke o vama bez nepotrebnog odgađanja. Kao pojedinac, imate pravo dopuniti nepotpune podatke, uključujući podnošenje dopunske izjave, uzimajući u obzir svrhe obrade;

Pravo na brisanje osobnih podataka (“pravo na zaborav”): kao pojedinac, imate pravo davatelj usluga bez nepotrebnog odgađanja briše osobne podatke koji se odnose na vas, a davatelj mora bez nepotrebnog odgađanja izbrisati osobne podatke ako postoji neki od sljedećih razloga:
– podaci više nisu potrebni za potrebe za koje su prikupljeni ili na drugi način tretirati – ako opozovete svoj pristanak i nema druge pravne osnove za obradu,
– ako prigovarate obradi i nema prevladavajućih legitimnih razloga za obradu,
– podaci su obrađeni ilegalno,
– podaci se moraju izbrisati da bi se ispunile pravne obveze prema pravu EU ili zakonu države članice koje se primjenjuje na davatelja usluga,
– prikupljeni su podaci u vezi s ponudama usluga informacijskog društva.
međutim, kao pojedinac, u određenim slučajevima opisanim u članku 17. stavku 3. GDPR-a, nemate pravo brisati podatke.

Pravo na ograničavanje obrade podataka: kao pojedinac, imate pravo davatelju usluge ograničiti obradu kada postoji jedan od sljedećih slučajeva:
– ako osporavate točnost podataka u periodu koji pružatelju omogućuje provjeru točnosti podataka,
– obrada je ilegalna i protivite se brisanju podataka i umjesto toga tražite ograničenje njihove upotrebe,
– davatelju podataka više ga ne trebaju za potrebe obrade, ali trebaju vam da provede, provede i brani pravne zahtjeve,
– uložili ste prigovor na obradu sve dok se ne potvrdi da legitimni razlozi davatelja usluga nadmašuju vaše razloge.

Pravo na prenosivost podataka: kao pojedinac, imate pravo na primanje osobnih podataka koji se tiču vas koje ste pružili davatelju u strukturiranom, često korištenom i strojno čitljivom obliku, a imate pravo proslijediti te podatke drugom kontroloru bez vas pružatelj kome su dostavljeni osobni podaci opstruirao je to, naime kada:
– obrada se temelji na pristanku ili ugovoru i
– obrada se vrši automatiziranim putem.
Kao pojedinac, u ostvarivanju ovog prava prenosivosti, imate pravo na prijenos osobnih podataka izravno s jednog kontrolora (davatelja) na drugog, gdje je to tehnički izvedivo.

Pravo prigovora na obradu podataka: Kao pojedinac, imate pravo, na osnovi vašeg specifičnog stanja, prigovoriti obradi osobnih podataka potrebnih za obavljanje zadataka od javnog interesa ili u vršenju javnih ovlasti danih na pružatelja usluga. 6 (1) GDPR) ili je potrebno za legitimne interese koje provodi ponuditelj ili treća strana (točka (f) članka 6. stavka 1. GDPR), uključujući profiliranje na temelju tih postupaka; davatelj prestaje obrađivati osobne podatke, osim ako dokaže opravdane legitimne razloge za obradu koji nadmašuju vaše interese, prava i slobode ili za uvažavanje, provođenje ili obranu pravnih zahtjeva.

Ako se osobni podaci obrađuju u marketinške svrhe, pojedinac ima pravo u svakom trenutku prigovoriti na obradu podataka koji se odnose na njega za potrebe takvog marketinga, uključujući stvaranje profila u onoj mjeri u kojoj se odnosi na takav izravni marketing; ako pojedinac prigovori obradi za potrebe izravnog marketinga, podaci se više ne obrađuju u te svrhe.

Ako se podaci obrađuju u znanstvene, povijesne ili statističke svrhe, osoba ima pravo prigovoriti na obradu podataka koji se odnose na njega iz razloga povezanih s njegovom određenom situacijom, osim ako je obrada nužna za obavljanje zadatka. iz razloga od javnog interesa;

Pravo podnošenja žalbe nadzornom tijelu: ne dovodeći u pitanje bilo koji drugi (administrativni ili drugi) lijek, vi kao pojedinac imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu, posebno u vašoj zemlji prebivališta, mjestu rada ili za koji se navodi da je prekršen, ako vjerujete da obrada osobnih podataka u odnosu na vas krši propise o zaštiti osobnih podataka.
Ne dovodeći u pitanje bilo koji drugi (administrativni ili vanparnični) lijek, vi kao pojedinac imate pravo na učinkovit pravni lijek, protiv pravno obvezujuće odluke nadzornog tijela u vezi s njim, kao i u slučaju da nadzorno tijelo ne razmotri vašu žalbu ili ne obavijesti o situaciji ili odluci o žalbi u roku od tri mjeseca. Postupci protiv nadzornog tijela podliježu nadležnosti sudova države članice u kojoj je nadzorno tijelo osnovano.

Pojedinac se može obratiti svim zahtjevima koji se tiču ostvarivanja prava u vezi s osobnim podacima, kontroloru pismeno ili elektroničkim putem.

U svrhu pouzdane identifikacije u slučaju ostvarivanja prava na osobne podatke, kontrolor može zatražiti dodatne podatke od pojedinca i može odbiti djelovati samo ako dokaže da ne može pouzdano identificirati pojedinca. Kontrolor mora odgovoriti na zahtjev pojedinca koji ostvaruje svoja prava u vezi s osobnim podacima bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od mjesec dana od primitka zahtjeva.

11. Obavijest nadzornog tijela o kršenju osobnih podataka

U slučaju povrede zaštite osobnih podataka, davatelj je dužan obavijestiti nadležno nadzorno tijelo, osim kada je vjerojatno da kršenje nije ugrozilo prava i slobode pojedinaca. Kada postoji sumnja da je u slučaju kršenja počinjeno kazneno djelo, davatelj je dužan obavijestiti policiju i / ili nadležno tužiteljstvo o prekršaju. U slučaju povrede koja može uzrokovati veliki rizik za prava i slobode pojedinaca, davatelj je dužan odmah ili ako to nije moguće bez nepotrebnog odgađanja obavijestiti subjekta podataka. Obavijest za pojedinca mora biti izvedena na razumljivom i jasnom jeziku.

12. Objava promjena

Sve promjene naše politike o privatnosti bit će objavljene na ovoj web stranici.

Korištenjem web stranice pojedinac potvrđuje da prihvaća i slaže se sa cjelokupnim sadržajem ove politike o privatnosti.

Zagreb, 11. lipnja 2021. Godine.

Pratite nas: